Rally Maxsport erzetka Rokycany - komentář

23.06.2009 20:17

 

Druhým závodem lentošního ročníku rallye cupu byla v podstatě opět domácí soutěž. Rally v okolí Rokycan (vzdálených 5km) měla pro nás být absolutně pohodová a bezproblémová a očekávali jsme pěkné umístění. Bohužel průběh soutěže tomu neodpovídal.

Ještě před závodem jsme se domluvili , že na této soutěži projde zkoužkou ohněm náš velký fanoušek a "rallye teoretik" Jan Kroc na sedadle spolujezdce. S odstupem času musím uznat že svoji roli zvádl na výbornou. Bohužel jeho váhový přebytek ho diskriminuje v dalším zařazení do aktivní kariéry v takto slabém voze. ( je třeba výkonější vůz).

Páteční program a prezentace posádek na Rokycanském náměstí byl dobrý nápad, a jistě to pomohlo ke zviditelnění. Ovšem servisní zóna v účilišti Jeřabinova byla pro tolik posádek opravdu malá a bylo to znát na menší nervozitě mezi posádkami.

Sobotní ranní část hned na první zkoušce narušila havárie červené hondy civic posádky Brázda- Brázda. A k nim se přidal s taky s totálkou Honza Suda s Audi Quattro. Takže první RZ byla zrušena.

Na druhé erzetě jsme předvedli spíše ospalý výkon a čas tomu odpovídal. Tejkal i Hary nám dali přibližně 10 sekund a měli jsme co dělat udržet Padriána za zády. Bohužel z časových důvodů byla třetí erzeta zrušena a tak se pokračovalo až odpoledním průjezdem v opačném směru.

Na erzetě číslo 4 jsme dokonce dostali i od Padriána (jednoucí s s autem po Chalupným) a to byl důvod ke změně strategie na agresivní.

Avšak po pěkném začátku páté erzety přišlo zklamání v retardéru před obcí Nevid, kdy zůstal zařazen pouze třetí rychlostní stupeň, a nebylo možné ani vyřadit. V tu chvíli jsme přestali uvažovat o útoku, a spíše jsme se zaměřili na dojetí.

Oprava se nám nedařila a tak jsme se  rozhodly vyrazit do poslední erzety jen s jedním kvaltem. Měli jsme velkou obavu abychom nebrzdili za námi jedoucího Hary Ředitele v jeho pěkném souboji s Tejkalem.

Do cíle jsme dorazili jako sedmí ve třídě což byl doslova úspěch a vydřená pozice.

 

Dle mého soudu byl výborný tah od organizátorů Rallye Cupu vytvořit třídu H3, a vyrovnané souboje tomu jen nasvědčují.

Již dnes jsou v plném produ přípravy na další soutěž M.V. Rallye Matrix Kostelec , kterou hodláme také absolovovat a snad konečně porazit i zatím suveréního Tejkala.

Držte nám palce.

Dipik

 

další informace a výsledky na: www.wmr.cz, rallyecup.ic.cz/